Vergelijk gemakkelijk de tarieven van de verschillende zorgverzekeraars voor het nieuwe verzekeringsjaar 2022! De gemiddelde stijging is 12 euro per maand! Een goed moment om je huidige premie te vergelijken met andere aanbieders! Bekijk onderstaande zorgpremies en klik door naar de website van de verzekeraar voor meer informatie. Gebruik ook het filter aan de linkerkant, waarmee je eenvoudig kunt zien wat er met de premie gebeurt bij vrije zorgkeuze, eigen risico of aanvullend pakket (fysiotherapie, tandarts, bril/lenzen, medicijnen, vaccinaties).

Vergelijk premie én inhoud

Bij het vergelijken van een zorgverzekering is het belangrijk dat je bij de basispremie met name op de prijs let. De inhoud van de basisverzekering is namelijk bij iedere aanbieder gelijk. Wel zit er een verschil in de natura en de restitutie polis. In de bovenstaande vergelijker vind je dit terug onder “vrije zorgkeuze”. Wanneer je een vrije zorgkeuze hebt spreek je ook wel van een restitutiepolis.

Bij het vergelijken van een aanvullend pakket is het juist weer belangrijker om te kijken naar de daadwerkelijk inhoud van een pakket. De aanvullende pakketten verschillen behoorlijk per verzekeraar en daarbij behorende premie ook. Let er goed op dat je jezelf dus niet oververzekerd, omdat er diensten in het pakket zitten die je toch niet gaat gebruiken. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld extra kraamzorg of een tandartsvergoeding, terwijl je een gebitsprothese hebt. Dit klinkt logisch, maar er zijn veel consumenten die hier wel voor verzekerd zijn.

Goedkoopste zorgverzekeraars

euro-premieMet het bovenstaande schema kun je gemakkelijk de kosten vergelijken van een groot aantal verzekeraars. Wanneer we enkel kijken naar de kosten voor de basispremie dan komen de volgende verzekeraars goed uit de bus:

  • Univé Select (premie nog niet bekend)
  • VGZ (premie nog niet bekend)
  • Ditzo (premie nog niet bekend)

Bij bovenstaande drie verzekeraars betaal je minder dan 90 euro per maand. Univé Select komt hier het beste naar voren met 85 euro. Deze voorgaande bedrag hebben betrekking op de normale basisverzekering met het verplichte eigen risico van 375 euro.

Goedkoopste zorgverzekeraars met maximale eigen risico

Wanneer je echter kiest voor het maximale eigen risico van 875 euro (500 euro extra) komen er ineens andere aanbieders naar voren:

  • Anderzorg (€66)
  • Univé Select (€67,50)
  • CZ direct (€68,20)

Zoals te zien is komen nu andere aanbieders naar voren en komt Anderzorg als goedkoopste aanbieder naar voren. Het is dus belangrijk om te kijken hoeveel extra risico je wilt lopen. In dit geval loop je een extra risico van 500 euro. Echter is de premie ook een stuk lager.

Voorbeeld
Voordeligste aanbieder (zonder extra eigen risico) = Univé Select = 85 euro (=85*12= 1.020)
Voordeligste aanbieder (met maximaal eigen risico) = Anderzorg = 66 euro (=66*12= 792)

Met het maximale eigen risico bespaar je in dit geval 228 euro. Je hebt nu wel een extra risico van 500 euro, waardoor het daadwerkelijk risico (500-228) 272 euro is. Mocht je die kosten niet maken dan heb je een mooie besparing opgelopen.