vgz

VGZ is een Nederlandse zorgverzekeraar die zich inzet voor goede en betaalbare zorg en werk daarbij samen met de verzekerden en de zorgaanbieders. Het motto van VGZ is ‘Voor goede zorg, zorg je samen’. Naast dat VGZ een zorgverzekeraar is speelt het ook een rol in de gezondheidszorg. Omdat gezondheidszorg voor iedereen beschikbaar moet zijn onderzoekt VGZ hoe de zorg toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief goed kan blijven. Er zijn bij VGZ ongeveer 4,2 miljoen mensen verzekerd, waardoor het een van de grootste zorgverzekeraars is in Nederland. Het hoofdkantoor van VGZ is gevestigd in Arnhem, maar er zijn ook kantoren gevestigd in Alkmaar, Eindhoven, Gorinchem en Heerlen.

Projecten

VGZ werkt samen met zorgaanbieders om zo ervoor te zorgen dat de beste zorg voor iedereen beschikbaar is. Met zorgvernieuwing wordt er op basis van vernieuwende ideeën gewerkt aan de beste zorg. Om zorgvernieuwing te bereiken wordt er samengewerkt met zorgaanbieders, verzekerden en natuurlijk vele anderen. Door middel van projecten hoopt VGZ de zorg beter te organiseren. Een van deze projecten is bijvoorbeeld het Project inhalator, waarbij longpatiënten leren hoe ze het beste hun medicijnen moeten gebruiken. Er zijn nieuwe instructies geschreven voor de meest gebruikte inhalatoren, zodat het voor iedereen mogelijk wordt om de medicijnen op een goede manier te gebruiken. VGZ leverde financiële steun aan dit project en heeft afspraken met zorgaanbieders gemaakt, waarin zij aangeven met de nieuwe instructies zullen gaan werken. Dit project laat zien dat er veel wordt samengewerkt om de zorg de verbeteren en te vernieuwen.

VGZ Basisverzekering

Welke zorg er wordt vergoed door een basisverzekering wordt niet door de verzekeringsmaatschappij bepaald maar door de overheid. Op deze manier biedt elke basisverzekering precies dezelfde dekking. Er zitten echter wel een aantal verschillen in de basisverzekeringen. Zo biedt VGZ drie verschillende basisverzekeringen aan die elk verschillen in vergoedingen en de keuze uit zorgaanbieders. De eerste basisverzekering is een naturapolis die 100% vergoed bij gecontracteerde zorgaanbieders en maximaal 75% bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders. Je hebt in dat geval dus beperkte keuze uit zorgaanbieders. De tweede basisverzekering is ook een naturapolis die 100% vergoed bij gecontracteerde zorgaanbieders en maximaal 80% bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders. Je hebt in dit geval een ruime keuze uit zorgaanbieders. De derde basisverzekering is echter een restitutiepolis, waarbij er 100% wordt vergoed en je een vrije keuze hebt uit alle zorgaanbieders.

Aanvullende verzekeringen

Je kunt ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten wanneer je bijvoorbeeld het komende jaar kosten verwacht die niet worden vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt er voor kiezen om de aanvullende verzekering zelf samen te stellen of je kunt kiezen voor een alles-in-1 pakket. Voor zorg uit de aanvullende verzekering hoef je geen eigen risico te betalen. Voor het afsluiten van een basisverzekering of een aanvullende verzekering gelden er geen acceptatievoorwaarden. Dit is echter wel het geval voor de tandartsverzekering. Zo geldt er de eis dat je jaarlijks je gebit moet laten controleren en dat er geen grote behandelingen gepland staan. Wanneer je een tandartsverzekering afsluit zal de verzekeraar nagaan of dit wel of niet het geval is.

De goedkoopste basisverzekering van VGZ is Goede Keuze met 95,95 euro. Vergelijk dit nu met andere verzekeraars:

vergelijk-zorg-small