onvz

ONVZ is een zorgverzekeraar in Nederland die is opgericht in 1933 als Onderlinge Nationale Verzekeringen tegen Ziekenhuiskosten. ONVZ heeft ongeveer 450.000 verzekerden en is daarmee een middelgrote zorgverzekeraar. Omdat ONVZ een onderlinge waarborgmaatschappij is, is er geen sprake van een winstoogmerk. De doelstelling van ONVZ is het behartigen van de belangen van de mensen die er zijn verzekerd. Goede begeleiding bij ziekte is voor ONVZ erg belangrijk, naast het verbeteren en behouden van een goede gezondheid van de verzekerden. Wanneer je een zorgverzekering afsluit bij ONVZ heb je te maken met volledige keuzevrijheid. Je kunt dus zelf je arts, ziekenhuis of merk medicijnen uitkiezen. Omdat ONVZ werkt met ZorgConsulenten die adviseren bij het maken van een juiste keuze.

ONVZ is goed bereikbaar via de telefonische helpdesk op werkdagen en daarnaast op zaterdagmorgen. Ondanks de grote van het bedrijf geven ze zelf aan dat ze klanten op maat kunnen bedienen en altijd het beste kunnen bieden aan de klant. Een mooi streven, maar belangrijk is om zelf ook altijd goed te kijken naar het aanbod en het ook naast andere verzekeraars te leggen om te kijken of het aanbod daadwerkelijk zo interessant is als ze zelf pretenderen.

Basisverzekering

Welke behandelingen en zorg wordt vergoed wordt jaarlijks bepaald door de overheid. Dit is voor basisverzekeringen van alle zorgverzekeraars gelijk. ONVZ biedt echter de mogelijkheid om zelf een arts en ziekenhuis te kiezen, waardoor je volledige keuzevrijheid hebt. Met een basisverzekering ontvang je een volledige vergoeding wanneer je medisch specialistische zorg nodig hebt op verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of een andere specialist. Je ontvangt daarnaast een volledige vergoeding voor basis geestelijke gezondheidszorg. Dit geldt alleen niet wanneer er sprake is van een aanpassingsstoornis, werk- en relatieproblemen of de behandeling van psychische klachten zonder dat er sprake is van een psychische stoornis. Zorg in het buitenland wordt altijd vergoed tot het in Nederland geldende wettelijke tarief. Andere belangrijke vergoedingen zijn onder andere ambulancevervoer, dialyse, erfelijkheidsonderzoek, hulpmiddelen, kindzorg, logopedie of palliatief terminale zorg.

Aanvullende verzekering

Wanneer je meer zorg nodig hebt dan de zorg die wordt vergoed door de basisverzekering kun je voor een aanvullende verzekering kiezen. Zo kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor beweegzorg, waar fysiotherapie en oefentherapie onder vallen. Je kunt er dan voor kiezen om bijvoorbeeld maximaal 9, 12 of 35 behandelingen vergoed te krijgen. Er is ook een aanvullende verzekering mogelijk voor dieetadvisering, waarbij er een maximaal bedrag vergoed wordt voor een behandeling door een diƫtiste. Uiteraard zijn er nog vele andere aanvullende opties mogelijk.

Tandartsverzekering

Zodra je 18 bent worden de tandartskosten niet langer vergoed vanuit de basisverzekering. Om de kosten voor tandzorg toch vergoed te krijgen kun je een tandartsverzekering afsluiten. Deze tandartsverzekering wordt bij ONVZ ook wel Tandfit genoemd, waarbij Tandfit A een basisvergoeding betreft en Tandfit D het meest uitgebreide pakket biedt. De basisvergoeding betreft bijvoorbeeld een ongevallendekking van maximaal 2500 euro per jaar en vergoed 75% van maximaal 250 euro tandartskosten per jaar. De meest uitgebreide verzekering betreft een ongevallendekking van maximaal 5000 euro per jaar en vergoed 100% van maximaal 1500 euro tandartskosten per jaar. Er vindt geen vergoeding plaats voor orthodontie, het bleken van de tanden of het maken en plaatsen van een MRA. Voor orthodontie is er bijvoorbeeld wel een aanvullende verzekering mogelijk. Zonder aanvullende tandartsverzekering wordt er vanuit de basisverzekering een vergoeding verstrekt voor zorg door een kaakchirurg of voor een volledig uitneembare gebitsprothese.

Vergelijk de premie met andere verzekeraars:

vergelijk-zorg-small