ohra

OHRA is een verzekeringsmaatschappij die onderdeel is van de Delta Lloyd Groep. In 1925 werd OHRA opgericht als het Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere RijksAmbtenaren. Bij OHRA kun je al je verzekeringen, waaronder je zorgverzekering, gemakkelijk online regelen en afsluiten. Via Mijn OHRA of de OHRA app kun je gemakkelijk je zorgverzekering bekijken en aanpassen. Wanneer je hulp nodig hebt kun je gemakkelijk contact opnemen met OHRA via internet, social media zoals Facebook of Twitter, email of de telefoon. OHRA biedt een keuzewijzer waarmee je gemakkelijk kunt zien welke zorgverzekering het beste bij jou en je situatie past.

OHRA basisverzekering

De basisverzekering van OHRA heet de OHRA Zorgverzekering. Wanneer je de OHRA Zorgverzekering afsluit via de website van OHRA ontvang je OHRA Zorgverzekering Online Gemak. Dit houdt in dat je 8,8% korting krijgt op je basisverzekering en 5% korting op aanvullende verzekeringen. De inhoud van de basisverzekering is voor alle zorgverzekeraars gelijk, omdat de inhoud door de overheid is bepaald. De basisverzekering vergoedt de kosten voor veelgebruikte zorg, zoals geneesmiddelen en medicijnen, hulpmiddelen, verblijf in een ziekenhuis of zorg door de huisarts. OHRA biedt een vrije zorgkeuze, wat inhoudt dat je altijd zelf je zorgverlener mag kiezen. Je kunt er dus ook voor kiezen om naar een zorgverlener te gaan waarmee OHRA geen contract heeft afgesloten. In dit geval geldt wel dat de zorgverlener geen buitensporig van de marktprijs afwijkende tarieven in rekening mag brengen.

Aanvullende verzekering

Naast een basisverzekering is het mogelijk om bij OHRA aanvullende verzekeringen af te sluiten. Het afsluiten van een aanvullende verzekering kan zorgen voor extra zekerheid, bijvoorbeeld wanneer je zorg nodig hebt die niet door de basisverzekering wordt vergoed. Zo kun je aanvullende verzekeringen afsluiten voor spoedeisende medische zorg in het buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en contactlenzen en orthodontie. Voor het vergoeden van tandartskosten bestaat er een aparte tandartsverzekering. Deze tandartsverzekering vergoed 75% of 100% van de kosten van behandelingen tot maximaal 250 euro per jaar of 100% van de kosten van behandelingen tot maximaal 500 euro per jaar. Ook voor de tandartsverzekering geldt een vrije zorgkeuze, zodat je zelf een tandarts of mondhygiënist kunt uitzoeken.

Vrije zorgkeuze bij OHRA

Wanneer je een zorgverzekering afsluit bij OHRA heb je vrije zorgkeuze. Dit betekent dat je zelf je zorgverlener mag kiezen, zoals een arts, ziekenhuis, apotheek of leverancier van hulpmiddelen. Je kunt dus bij vrijwel alle zorgverleners terecht, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de vergoeding van de zorgkosten. OHRA heeft afspraken gemaakt met zorgverleners. Wanneer je besluit om naar deze zorgverleners te gaan dan worden de kosten altijd volledig vergoed.

Wanneer je naar een zorgverlener besluit te gaan waar geen afspraken mee zijn gemaakt dan worden de kosten vergoed zolang zij niet buitensporig afwijken van de marktprijs. Een zorgverzekering met een restitutiepolis biedt altijd vrije zorgkeuze, terwijl een zorgverzekering met een naturapolis alleen een volledige vergoeding biedt wanneer je naar een zorgverlener gaat waar afspraken mee zijn gemaakt. De kosten zullen slechts gedeeltelijk vergoed worden wanneer je naar en andere zorgverlener gaat. De OHRA Zorgverzekering is een restitutiepolis.

Vergelijk nu OHRA met andere zorgaanbieders.