menzis

Menzis is een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland, er zijn namelijk zo’n 2,1 miljoen mensen bij Menzis verzekerd. Menzis streeft ernaar om goede en betaalbare zorg voor iedereen toegankelijk te maken. Door in te spelen op maatschappelijke en technologische ontwikkelingen en door rekening te houden met politieke keuzes zorgen ervoor dat de zorgverzekeraar meegroeit met deze veranderingen. Menzis ziet het als opdracht om goede zorg voor iedereen betaalbaar te houden. De naam Menzis is gekozen omdat alles wat er gedaan wordt in het belang van de mens is. Het motto van Menzis is dan ook: elk mens is er één. Het hoofdkantoor van Menzis is gevestigd in Wageningen, de andere kantoren zijn gevestigd in Enschede en Groningen.

Labels

Menzis heeft drie labels die elk basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen aanbieden. Deze labels heten Menzis, Anderzorg en Azivo en bieden elk een passende zorgverzekering en worden in heel Nederland aangeboden. Menzis en Azivo bieden zowel individuele en collectieve zorgverzekeringen aan, maar ook dienstverlening zoals het geven van zorgadvies. Anderzorg is een label van Menzis dat met name via internet wordt aangeboden. Dit label richt zich op mensen die gemak en snelheid prefereren. Anderzorg biedt alleen individuele zorgverzekeringen en dus geen collectieve zorgverzekeringen. Anderzorg is een jonge zorgverzekeraar die zich met name richt op jonge mensen, die bijvoorbeeld hun zorgverzekering snel en gemakkelijk via internet af willen sluiten.

Projecten

Omdat de doelstelling van Menzis is om de zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te houden wordt er gewerkt met projecten op het gebied van preventie, zorg en welzijn. Met Zorg voor de regio zet Menzis zich in samen met zorgaanbieders, inwoners en gemeenten om passende zorg toegankelijk te maken en te behouden. Deze aanpak verschilt per regio, omdat elke regio een andere zorgvraag heeft. Met Zorgvernieuwing steunt Menzis projecten en onderzoeken die erop gericht zijn om de zorg in Nederland te verbeteren. Deze projecten kunnen zowel grootschalig als kleinschalig zijn. Het is het belangrijkst dat de projecten een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg. Met Bewegen en leefstijl ondersteunt Menzis allerlei projecten of initiatieven die als doel hebben om mensen te laten bewegen of in beweging te houden. Omdat bewegen ontzettend belangrijk is voor de gezondheid krijgt dit project veel aandacht.

Zorgverzekeringen

Menzis geeft aan om niemand te weigeren om zijn leeftijd of om zijn gezondheid. Zo is het voor iedereen mogelijk om een passende zorgverzekering af te sluiten, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een medische selectie. Menzis biedt basisverzekeringen aan tegen een lage premie per maand. Op deze manier ben je al voor een laag bedrag verzekerd van uitstekende zorg. Wanneer je verzekerd bent bij Menzis is het heel gemakkelijk om online declaraties in te dienen, je zorgkosten in te zien of om je verzekering aan te passen. Dit kan allemaal door middel van Mijn Menzis, dat op ieder moment beschikbaar is. Omdat Menzis prijsafspraken maakt met zorgaanbieders wordt er geprobeerd om de kosten van de zorg zo laag mogelijk te houden. Naast een basisverzekering biedt Menzis aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, voetzorg, alternatieve zorg, voorbehoedsmiddelen, brillen en lenzen, tandartskosten of spoedeisende hulp in het buitenland.

Basisverzekering

  • BudgetBewust
  • ZorgVerzorgd
  • ZorgZó

Daarnaast kun je kiezen voor één van de aanvullende verzekeringen. De extraverzorgd pakketten bevat een combinatie van verschillende diensten, zoals fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, bril, steunzolen. En hierbij geldt: hoe hoger/duurder het pakket, hoe meer je vergoed krijgt. Kijk dus goed naar de kosten-vergoedingen verhouding.

  • Extraverzorgd 1
  • Extraverzorgd 2
  • Extraverzorgd 3

Overige aanvullende pakketten

  • Kinderen aanvullend meeverzekeren
  • BudgetBewust aanvullend
  • BudgetBewust extra aanvullend

Vergelijk nu Menzis met andere aanbieders!

vergelijk-zorg-small