anderzorgAnderzorg is één van de drie labels van zorgverzekeraar Menzis. Anderzorg richt zich met name op jonge mensen die snel en gemakkelijk een zorgverzekering af willen sluiten voor een lage premie. De zorgverzekeraar staat bekend om zijn lage premies, al 6 jaar lang hebben ze de laagste premies van Nederland. Omdat Anderzorg zich met name richt op jonge mensen bieden ze veel online mogelijkheden. Zo kun je online al je zorgzaken regelen en kun je gebruik maken van een applicatie voor je smartphone om bijvoorbeeld gemakkelijk en snel te declareren. Vragen aan Anderzorg kun je stellen via social media zoals Facebook en Twitter, maar natuurlijk ook gewoon via de chat, email of door telefonisch contact op te nemen.

Anderzorg basisverzekering

De basisverzekering van Anderzorg staat bekend om de lage premies, waardoor je nooit teveel betaalt voor de zorg die je nodig hebt. Wat de basisverzekering vergoed wordt niet door de zorgverzekeraar zelf bepaald maar door de overheid. Hierdoor is de zorg die wordt verzekerd bij alle basisverzekeringen gelijk, waarbij het dus niet uitmaakt bij welke zorgverzekeraar je de verzekering afsluit. De premies die je betaalt voor de basisverzekering worden echter wel gewoon bepaald door de zorgverzekeraar zelf. Met een basisverzekering ben je in ieder geval verzekerd voor ziekenhuisopnames, medicijnen en zorg die wordt aangeboden door een huisarts. Je hebt daarnaast altijd recht op spoedeisende zorg in het buitenland.

Vergelijk nu Anderzorg met andere zorgaanbieders.

Anderzorg aanvullende verzekering

Naast een basisverzekering is het mogelijk om bij Anderzorg aanvullende verzekeringen af te sluiten voor bijvoorbeeld fysiotherapie, tandheelkunde of werelddekking. Bij Anderzorg ontvang je vaak combinatiekorting wanneer je meerdere aanvullende verzekeringen combineert. Voor fysiotherapie is het bijvoorbeeld mogelijk om de eerste 9 of 18 behandelingen vergoed te krijgen. Voor tandheelkunde kan je kiezen voor een vergoeding van 75% of 100% boor behandelingen tot 250 euro of een vergoeding van 100% voor behandelingen tot 500 euro. Met de basisverzekering wordt spoedeisende hulp in het buitenland vergoed tot het bedrag dat in Nederland wordt gerekend voor de behandeling. De aanvullende verzekering werelddekking vult dit bedrag aan tot de in rekening gebrachte kosten.

Eigen risico

Iedere basisverzekering kent een verplicht eigen risico van 385 euro. Dit houdt in dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen. Pas na het betalen van dit bedrag worden de overige zorgkosten vergoed door de verzekering. Naast het verplicht eigen risico kan er ook sprake zijn van een vrijwillig eigen risico, waarbij het eigen risico omhoog gaat en dus het bedrag dat je moet betalen wanneer je zorg nodig hebt. Het voordeel van het vrijwillig eigen risico is dat je door te kiezen voor een hoog vrijwillig eigen risico je premie kunt verlagen. Dit kan erg handig zijn wanneer je vrijwel nooit zorg nodig hebt en ook niet verwacht veel zorg nodig te gaan hebben. Wanneer je echter vaak ziek bent of als je last hebt van een bepaalde ziekte of aandoening is het niet erg verstandig om het vrijwillig eigen risico te verhogen. Het maximale vrijwillige eigen risico bedraagt 500 euro, waardoor het eigen risico uitkomt op 885 euro. Je kunt echter ook een vrijwillig eigen risico kiezen van 100 euro, waardoor het eigen risico uit zal komen op 485 euro.

Vergelijk nu Anderzorg met andere zorgaanbieders.

vergelijk-zorg-small