Wanneer je van plan bent om een zorgverzekering af te gaan sluiten is het wel belangrijk dat je weet bij welke van de vele zorgverzekeringsmaatschappijen je dit gaat doen. Er zijn in Nederland een flink aantal zorgverzekeringsmaatschappijen actief, dit geeft wel als een groot voordeel dat er flink wordt geconcurreerd.  Wanneer je van te voren goed gaat bekijken welke zorgverzekeringsmaatschappij je zou willen hebben dan kun je vele euro’s besparen op je zorgverzekering.

Met onze zorgverzekering vergelijker kun je eenvoudig een groot aantal verzekeraars vergelijken. Als je er een paar op een rijtje hebt gezet dan is het makkelijker om een keuze te maken. Het is belangrijk om te weten dat alle zorgverzekeringsmaatschappijen serieus strijden om de klant, ze maken de voorwaarden en de voordelen zo inzichtelijk mogelijk om de klant te kunnen verleiden. Tegenwoordig is het wel steeds beter gesteld met de zorgverzekeringen dan voorheen, de zorgverzekeringen zijn namelijk veel transparanter geworden. Je weet dat in Nederland iedereen verzekerd moet zijn voor  ziektekosten. Dit is een van de redenen dat de zorgverzekeringsmaatschappijen met elkaar concurreren er is een keiharde strijd om wie er het goedkoopst is.

Bekende grote zorgverzekeraars

Groot aanbod zorgverzekeringsmaatschappijen

Er zijn in Nederland 42 zorgverzekeringsmaatschappijen actief. Deze zorgverzekeringsmaatschappijen zijn allemaal onder gebracht bij zorgverzekeraars Nederland. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is een branche organisatie die de belangen van deze zorgverzekeringsmaatschappijen behartigt. Wanneer je op zoek bent naar een van de vele zorgverzekeringsmaatschappijen Nederland dan is het belangrijk dat je niet alleen kijkt welke maatschappij het goedkoopst is wat betreft de premie. Het is zeker ook belangrijk dat je er op let dat je de verzekering hebt die bij je past. Er zijn in Nederland zorgverzekeringsmaatschappijen waar de premie best wel laag is ten opzichte van andere maatschappijen, dit kan ten koste gaan van de dekking van de verzekeraars, maar vaak betreft het zogenaamde internet polissen. Met zo’n polis regel je vrijwel alles online en vaak hebben ze ook geen telefonische helpdesk, maar krijg je support via mail of chat. Hiermee kan er behoorlijk op de kosten bespaard worden en dit zie je terug in de premie.

Nieuwe premies bekend? Vergelijk!

Je mag wel bezuinigen op de premie bij het kiezen van een zorgverzekering, maar nooit op je gezondheid. Als je wil veranderen van een zorgverzekeringsmaatschappij dan kun je het beste wachten tot op het einde van het jaar. Rond november en december is het een drukte van jewelste op de markt voor zorgverzekeraars. Je ziet dat de zorgverzekeringsmaatschappijen rond half november de nieuwe premies voor het volgende jaar dan al bekend maken, dan begint de strijd al om nieuwe klanten binnen te halen. Je kunt dan ook het beste overstappen wanneer de nieuwe premies van alle zorgverzekeringsmaatschappijen bekend zijn.