Zoals elk jaar zijn er weer volop wijzigingen in het basispakket. Welke wijzigingen zijn dit precies en welke invloed hebben ze? We hebben ze overzichtelijk voor je op een rij gezet, zodat je precies weet of je wellicht aanvullend moet verzekeren en of er iets veranderd in jouw specifieke situatie.

Wachttijden orthodontie

Het is goed mogelijk dat je in 2017 op een wachtlijst komt te staan bij orthodontie. Er zijn verzekeraars waar je minstens een jaar klant moet zijn voordat je de zorgkosten vergoedt krijgt.

Etalagebenen

Er komt een vergoeding voor fysiotherapie voor mensen die etalagebenen hebben (vernauwde bloedvaten in benen).

NIPT-test

Vanaf 1-4-2017 is de NIPT test in Nederland beschikbaar voor alle vrouwen. Gedeeltelijk moet deze zelf betaald worden. Het gaat om een bedrag van 175 euro.

Dieetpreparaten

Bij bepaalde vormen van zorg zoals dieetpreparaten geldt vanaf 2017 geen eigen risico meer. Ook geldt dit voor sommige zorgprogramma’s.

Plastische chirurgie

Er zijn enkele cosmetische behandelingen die weer terugkeren in het basispakket. Hierbij gaat het om noodzakelijke behandelingen. Denk hierbij aan borstcorrecties, mannen besnijdenis en ooglidcorrecties. Er zitten nog wel een aantal voorwaarden aan. Check dit dus goed!