De premies zijn bekend en dat betekent dat weer we massaal de zorgverzekeringen gaan vergelijken. Dit jaar zijn de verschillen in op premies groter dan ooit, dus is nu het moment om te gaan vergelijken. Daarnaast hebben we nog verschillende tips waarmee je nog meer kunt besparen op je zorgverzekering.

1) Vergelijk de premies van de basisverzekering

De verschillende zorgpremies lopen behoorlijk uiteen. Het is nu dus hoog tijd om alle zorgpremies te gaan vergelijken. Wil je voordelig uit zijn, dan ben je bij Bewuzt op de juiste plek. Je betaald bij hen € 83,50. Dat de bedragen behoorlijk uiteen lopen zien we bij CZ. Bij CZ betaal je voor de basisverzekering € 101,20. Kijk dus eens kritisch naar je zorgkosten want op jaarbasis kun je hiermee meer dan 200 euro besparen. Bekijk alle premies in onze zorgpremievergelijker. Let op: je huidige verzekering kun je opzeggen tot en met 31 december. Daarna heb je nog tot 1 februari om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

2) Eigen risico verhogen

Ook in 2014 zal het eigen risico verhoogt worden. Dit jaar wordt het met een tientje verhoogd (inflatie correctie). Hierdoor komt het verplichte eigen risico op 360 euro. Let er op dat dit eigen risico alleen geldt voor de basisverzekering. Verwacht je het komende jaar weinig medische kosten en ben je verder gezond? Dan is het een goed idee om je vrijwillige eigen risico te verhogen met maximaal 500 euro. Je eigen risico komt hiermee op 860 euro. Het verhogen van het eigen risico kan je enkele tientjes per maand schelen!

3) Collectieve korting via werkgever

Via je werkgever kun je vaak een korting krijgen op een bepaalde zorgverzekering. Vraag je werkgever of zij een collectieve zorgverzekering aanbieden. Heeft je werkgever dit niet? Geen probleem! Er zijn ook genoeg verzekeraars die speciale verzekeringen aanbiedingen hebben voor studenten of senioren. Ook kun je via een vakbond of omroepvereniging vaak een beroep doen op een collectieve verzekering.

4) Internetpolis

Tegenwoordig hebben veel zorgverzekeraars ook een internetpolis, welke vaak een stuk voordeliger is. Daar staat tegenover dat je alles via internet moet regelen en dat je je verzekeraar vaak niet telefonisch kunt bereiken, maar enkel via mail of chat. De dekking van deze internetpolissen zijn hetzelfde als de “gewone” zorgverzekeringen, omdat dit wettelijk bepaald is.

5) Aanvullende pakketten

Heb je op dit moment een aanvullend pakket en/of een aparte tandartsverzekering? Kijk dan eens goed naar de dekking. Dekt deze verzekering wel de kosten die je denkt dat je gaat maken. Verder is het handig om bij je eventuele tandartsverzekering te kijken naar de uitkering van de afgelopen jaren en de premie die je maandelijks hiervoor betaald. In de praktijk betaal je vaak meer voor de verzekering, dan wanneer je niet verzekerd hiervoor bent.