Nieuws

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in 2017

Zoals elk jaar zijn er weer volop wijzigingen in het basispakket. Welke wijzigingen zijn dit precies en welke invloed hebben ze? We hebben ze overzichtelijk voor je op een rij gezet, zodat je precies weet of je wellicht aanvullend moet verzekeren en of er iets veranderd in jouw specifieke situatie.
Wachttijden orthodontie
Het is goed mogelijk dat je in 2017 op een wachtlijst komt te staan bij orthodontie. Er zijn verzekeraars waar je minstens een jaar klant moet zijn voordat je de zorgkosten vergoedt krijgt.
Etalagebenen
Er komt een vergoeding voor fysiotherapie voor mensen die etalagebenen hebben (vernauwde bloedvaten in benen).
NIPT-test
Vanaf 1-4-2017 is […]

december 16th, 2016|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in 2017|

De zorgpremies voor 2017

Alle zorgpremies voor het nieuwe jaar zijn bekend. Dat betekent dat we met zijn allen weer alle zorgverzekeringen kunnen vergelijken. Het is altijd goed om te kijken naar wat de verzekeraars doen.
Goedkoopste verzekeraars
Onderstaand de vijf verzekeraars met de goedkoopste zorgpremie:

VGZ (99,70)
CZ direct (102,35)
OHRA (104,55)
Delta Lloyd (106,56)
DSW (108,00)

Bekijk de zorgvergelijker voor alle premies.

december 16th, 2016|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor De zorgpremies voor 2017|

Veranderingen in de basiverzekering in 2015

Ook in 2015 is er weer het één en ander veranderd in de basiszorgverzekering. In het onderstaande overzicht geven we je de belangrijkste wijzigingen in 2015.

Verhoging bijdrage: Eigen risico

Het eigen risico is met 15 euro verhoogd naar 375 euro in 2015.

Uit het basispakket: Dyslexie

Dyslexiezorg wordt niet meer vergoed vanuit het basispakket. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je aankloppen bij je gemeente.

Verhoging bijdrage: Kraamzorg

De eigen bijdrage voor de kraamzorg wordt iets verhoogd naar 4,15 (was 4,10). De kosten voor kraamzorg zonder medische noodzaak stijgen van € 116,50 naar € 117,50

Uit het basispakket: GGZ

De geestelijke gezondheidszorg tot 18 jaar valt niet […]

december 14th, 2014|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Veranderingen in de basiverzekering in 2015|

Geen premieverhoging in nieuwe zorgverzekering jaar

Binnenkort worden alle premies weer bekend gemaakt van de verschillende zorgverzekeraars. Zoals het er nu naar uitziet zullen er geen grote premieverhogingen plaats vinden dit jaar. Toch zijn er elk jaar weer behoorlijke verschillen in premies en doe je er goed om de verschillende premies te gaan vergelijken. Dit kan je weer behoorlijk wat geld schelen.

Eerste premies bekend

Traditie getrouw komt DSW als eerste met de zorgpremie voor het nieuwe seizoen. Dit jaar hebben zij de premie gezet op 95 euro per maand. Dit is exact dezelfde premie als vorig jaar. De premie van deze zorgverzekeraar is altijd een goede […]

oktober 5th, 2014|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Geen premieverhoging in nieuwe zorgverzekering jaar|

Fors besparen op je zorgverzekering

De premies zijn bekend en dat betekent dat weer we massaal de zorgverzekeringen gaan vergelijken. Dit jaar zijn de verschillen in op premies groter dan ooit, dus is nu het moment om te gaan vergelijken. Daarnaast hebben we nog verschillende tips waarmee je nog meer kunt besparen op je zorgverzekering.
1) Vergelijk de premies van de basisverzekering
De verschillende zorgpremies lopen behoorlijk uiteen. Het is nu dus hoog tijd om alle zorgpremies te gaan vergelijken. Wil je voordelig uit zijn, dan ben je bij Bewuzt op de juiste plek. Je betaald bij hen € 83,50. Dat de bedragen behoorlijk uiteen lopen […]

november 22nd, 2013|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Fors besparen op je zorgverzekering|

Premies van de grote zorgverzekeraars bekend

Het is inmiddels half november en de premies van de grote zorgverzekeraars zijn bekend. Tijd dus om de balans op te maken. Cz heeft de kosten met 9.60 verlaagd tot 95.90. Daarnaast heeft Menzis aangegeven dat ze een premieverlaging in 2014 doorvoeren van 10.50 en hiermee uitkomen op 95.50.

Daarnaast hebben tal van andere verzekeraars hun premies bekend gemaakt. Bij een groot gedeelte worden de maandelijkse kosten een stuk later (tot wel zo’n 10%). Deze lagere zorgkosten zijn dan weer een mooi voordeel in deze tijd. Bij de aanvullende verzekeringen zien we niet echte dalingen. Het gaat hier dus met […]

november 13th, 2013|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Premies van de grote zorgverzekeraars bekend|

Jongeren betalen minder voor aanvullende zorgverzekering

Jongeren gaan straks minder betalen voor een aanvullende zorgverzekering. Daar staat tegenover dat ouderen de rekening zullen betalen. Uit onderzoek van RTL nieuws is gebleken dat in de polissen die tot nu toe bekend zijn gemaakt ouderen bijna 300 euro per jaar meer gaan betalen voor hetzelfde pakket. Op zich ook logisch te verklaren: ouderen maken vaker gebruik van zorg dan jongeren. Alleen nu blijkt dat je ook meer gaat betalen als oudere.

Is er sprake van een trend?
Er zijn nu verschillende verzekeraars welke dit onderscheid maken. Verder geven andere zorgverzekeraars hiermee bezig te zijn. Het zal dus slechts een […]

november 7th, 2013|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Jongeren betalen minder voor aanvullende zorgverzekering|